Faciliteiten

Nieuw vanaf oktober 2016:
Stoombad (hamam) met eucalyptus!!! Zwembad verwarmd tijdens het gans jaar!!!

Finse droge sauna

De Finse droge sauna is de meest klassieke. Typisch voor deze sauna zijn de hoge temperaturen (tussen de 80ºc en 100ºc), gekoppeld aan een lage luchtvochtigheid (10%). Het afwisselen tussen opwarmen en afkoelen is een weldaad voor het lichaam. In onze sauna kunnen jullie de berkentakken gebruiken. Het slaan op de huid met een bosje berkentakken verbetert de bloedcirculatie, ontspant de spieren en verlicht de ademhaling. De geur van deze takken en bladeren versterkt het sauna effect.

Infrarood sauna

In de infrarode sauna wordt het, in tegenstelling tot een traditionele sauna, niet warmer dan 50ºC. Dankzij de infrarode warmtestraler heerst er een droge, aangename warmte. De infrarood stralen verhogen de weerstand, versoepelt de spierweefsels, zorgt voor de afvoer van afvalstoffen en is een gedegen middel tot verbetering van cellulitis, blessures, reuma, slapeloosheid, huid en gewrichten. Na een sessie van maximaal 30 minuten dient u een lauwe of warme douche te nemen.

Lichttherapie

Licht en meer bepaald een kleurbehandeling werken via de huid en de ogen op het lichaam. In tijden waarin het grootste deel van ons leven door stress wordt bepaald, is het belangrijk om ook eens aan zichzelf te denken.

Rood staat voor vuur en kracht. U voelt zich slap en zwak? Uw vitaliteit is op een dieptepunt? U verlangt naar warmte? De kleur rood geeft u weer de kracht om het leven aan te kunnen Rood activeert hart en bloedsomloop.

Geel is de kleur van de zon, die in het kleurenspectrum tot de warme kleuren behoort. Kunt u zich slecht concentreren? Ontbreekt het u aan motivatie? Kunt u niet helder denken? Geel licht is geschikt om weer voor nieuwe impulsen en beweging in uw leven te zorgen. Geel activeert lever, galblaas en pancreas.

Groen, de grondtoon van de natuur, wordt aangeduid als de rustige kleur. Groen wordt beschouwd als belangrijk element voor het psychisch evenwicht en als ideale kleur om weer innerlijk tot rust te komen. Groen beïnvloedt longen en luchtwegen.

Blauw is de kleur van de hemel en de zee. Kunt u niet tot rust komen? Hebt u last van slaapproblemen? Dan is blauw de juiste kleur om uw gemoedstoestand te stabiliseren. Blauw beïnvloedt het maag- en darmstelsel.

Jacuzzi

Heerlijk relaxen tussen de bubbels en genieten van kleuren die veranderen en die je tot rust brengen. De bubbelbad voor 3 personen (2 zitplaatsen en 1 ligplaats) heeft 2 motoren en daarom geeft het ook een goede massage.

Buitenzwembad (4 x 8), diepte 145 cm

Ons verlicht zwembad (verwarmd tijdens gans jaar op 30 C°) zorgt niet enkel en alleen voor gezelligheid en sfeer, maar ook voor rust en relaxatie. In het zwembad drijven of zwemmen heeft een positief effect op uw gezondheid. Drijven in een zwembad zorgt voor volledige ontspanning van uw spieren zodat pijnlijke spieren en gewrichten verdwijnen Wanneer u zwemt worden vele spieren tegelijkertijd gebruikt zonder deze te overbelasten.