top of page
Plan de travail 1-2.jpg

LICHTTHERAPIE

Licht en meer bepaald een kleurbehandeling werken via de huid en de ogen op het lichaam. In tijden waarin het grootste deel van ons leven door stress wordt bepaald, is het belangrijk om ook eens aan zichzelf te denken

Rood staat voor vuur en kracht. U voelt zich slap en zwak? Uw vitaliteit is op een dieptepunt? U verlangt naar warmte? De kleur rood geeft u weer de kracht om het leven aan te kunnen Rood activeert hart en bloedsomloop.

Geel is de kleur van de zon, die in het kleurenspectrum tot de warme kleuren behoort. Kunt u zich slecht concentreren? Ontbreekt het u aan motivatie? Kunt u niet helder denken? Geel licht is geschikt om weer voor nieuwe impulsen en beweging in uw leven te zorgen. Geel activeert lever, galblaas en pancreas.

Groen, de grondtoon van de natuur, wordt aangeduid als de rustige kleur. Groen wordt beschouwd als belangrijk element voor het psychisch evenwicht en als ideale kleur om weer innerlijk tot rust te komen. Groen beïnvloedt longen en luchtwegen.

Blauw is de kleur van de hemel en de zee. Kunt u niet tot rust komen? Hebt u last van slaapproblemen? Dan is blauw de juiste kleur om uw gemoedstoestand te stabiliseren. Blauw beïnvloedt het maag- en darmstelsel.

Een rustruimte verwelkomt u in alle rust.

Een verlangen om een boek te lezen, een behoefte aan slaap, weten hoe je naar jezelf moet luisteren en jezelf dit huidige moment gunnen en loslaten...

In deze kamer zijn dekens aanwezig. Voor uw comfort kunt u natuurlijk een badjas dragen.

IMG_20220313_153521.jpg
bottom of page